222
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-222,cookies-not-set,stockholm-core-1.1,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-text-from-top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Beeldend kunstenares Saniye Bildircin

Saniye Bildircin & Galerie Kunstlijn 13

Beeldend Kunstenares Saniye Bildircin was van 2001 tot eind 2020 het gezicht van Galerie Kunstlijn 13 in Leerdam. In de galerie stonden 20 jaar haar glasobjecten, glazen wandpanelen en schilderijen centraal. Hiernaast was er in de vaste collectie van de galerie altijd ruimte voor objecten van binnen- en buitenlandse kunstenaars.

 

Periodiek werden er in de galerie exposities georganiseerd. Kunstenaars als Sabine Lintzen, Ufuk Kobas, Melvin Anderson, Richard Price, Louis la Rooy, Erkin Saygi & Ruhcan Topaloglu toonden hun werk in de galerie. Mede hierdoor werd de galerie een van de toonaangevende kunstaanbieders in de glasstad Leerdam.

 

Galerie Kunstlijn 13 heeft eind 2020 haar deuren gesloten. Saniye blijft actief als beeldend kunstenares.

Beeldend kunstenares Saniye Bildircin

Warme kleuren, een unieke vormgeving en een verfijnde afwerking kenmerken het werk van Saniye. Saniye is een gedreven kunstenares die steeds uitdagingen zoekt en aangaat. Ze is begonnen in de schilderkunst en heeft zich, zonder de schilderkunst los te laten, ontwikkeld tot een glaskunstenares met een geheel eigen stijl. Bij Galerie Kunstlijn 13 was de ontwikkeling in het werk van Saniye duidelijk te zien. Combinaties van glas- en schilderkunst werden aangevuld met glasobjecten met Paradise Paint (geschilderde afbeelding in een glasobject) en glazen wandpanelen. Steeds weer werden nieuwe technieken toegepast om te komen tot unieke en verrassende objecten. De stijl van de objecten is herkenbaar en kenmerkt zich veelal door een warm en uitbundig kleurgebruik gecombineerd met een meer ingetogen vormgeving. Saniye laat zich in haar ontwerpen voornamelijk inspireren door de mens en de natuur. Terugkerende thema’s zijn bijvoorbeeld: hoogwaardigheidsbekleders, natuurverschijnselen en planten en bloemen.

Beurzen en exposities

Vrij werk van Saniye is te vinden in collecties in binnen- en buitenland en is te zien geweest op tal van beurzen, zoals de Holland Art Fair (Den Haag) en de Open Art Fair (Utrecht). Hiernaast is het werk tentoongesteld in musea als Museumkasteel Wijchen (Wijchen) en Museum Jan van der Togt (Amstelveen). Wilt u meer informatie over expositie-mogelijkheden, neem dan contact op met Saniye via het contactformulier.

Werk in opdracht

Met regelmaat heeft Saniye werk in opdracht uitgevoerd. Zo zijn er glazen wandpanelen ontworpen voor het World Trade Center in Amsterdam en de Pimpernelstraat in Rotterdam. Of het nu gaat om een ontvangsthal, een kerkgebouw of een bijzonder interieur; steeds weet Saniye te komen tot een uniek, herkenbaar en passend ontwerp. Wilt u meer informatie over de uitvoering van werk in opdracht, neem dan contact op met Saniye via het contactformulier.